AMAZING! Air Terjun Ini Bergerak Ke UdaraJika secara normal kita melihat air terjun sifatnya menuruni bukit, namun apakah perasaan kita apabila menyaksikan video fenomena air terjun bergerak ke udara pula.
Mana mungkin air terjun boleh bergerak ke udara, sedangkan secara normal kita lihat air terjun hanya boleh bergerak ke bawah. Namun itu hakikat yang berlaku apabila satu kejadian ganjil berlaku di Sydney apabila air terjun didapati bergerak ke udara akibat tiupan angin yang kuat pada minggu lalu. Kejadian yang ganjil itu berjaya dirakamkan menerusi kamera dan ia kemudian disiarkan di You Tube.

Air terjun itu tidak turun dari kawasan tinggi seperti kebiasaan. Apa yang terjadi ialah air terjun itu dipaksa angin bergerak ke udara.Kejadian itu berlaku akibat tiupan angin kencang yang melanda kawasan air terjun tersebut sehingga mencecah 120 kilometer sejam.

Seorang penyelidik mengenai perubahan cuaca dunia sebuah pertubuhan bukan kerajaan Oxfam, John Magrath berkata, Bumi menyampaikan satu mesej kepada kita.

“Mesej itu ialah cuaca keterlaluan akan menjadi satu kebiasaan,” katanya.

Berikut videonya :Related Posts :

1 komentar:

ubae mustakim mengatakan...

Pasti anginnya kenceng banget itu gan..:)

Posting Komentar